Yahoo žrtva najvećeg hakerskog napada svih vremena - Bolja Cijena

Yahoo žrtva najvećeg hakerskog napada svih vremena

Yahoo žrtva najvećeg hakerskog napada svih vremena

Velika nedaća zadesila je ionako posrnulog nekadašnjeg internetskog diva Yahoo.

Ovih dana otkriveno je da su još 2014. godine njihovi sustavi bili žrtvom velikog hakerskog napada, vrlo vjerojatno sponzoriranog od neke strane države. Yahoo je, tako, izvijestio zainteresiranu javnost i investitore da se u navedenom napadu nepoznat netko domogao podataka o njihovim korisnicima – i to više njih najmanje 500 milijuna.

Među ukradenim podacima nalaze se imena, e-mail adrese, brojevi telefona, datumi rođenja, bcryptom hashirane lozinke, te kriptirana i nekriptirana sigurnosna pitanja i pripadajući odgovori za pola milijarde ljudi. Napadačima u ruke nisu dospjele lozinke bez enkripcije, kao niti podaci o kreditnim karticama i bankovnim računima korisnika Yahoo servisa.

Svima čiji su podaci ugroženi kompanija će poslati obavijesti o tome, te ih uputiti da promijene svoja sigurnosna pitanja i lozinke. Ispostavi li se da je broj korisnika čiji su podaci ukradeni zaista veći od pola milijarde, bit će ovo najveća zabilježena hakerska krađa u povijesti – do sada ovaj neslavni rekord drži MySpace kojem je ukradeno oko 427 milijuna lozinki.

Svi trenutačno poznati detalji o ovom slučaju, kao i upute korisnicima o tome kako se ponašati i što učiniti u slučaju da otkriju kako se i njihovi podaci nalaze među ukradenima, se nalaze na ovom linku.