U Britaniji više stotina incidenata vezanih uz Pokemon Go - Bolja Cijena

U Britaniji više stotina incidenata vezanih uz Pokemon Go

U Britaniji više stotina incidenata vezanih uz Pokemon Go

Britanski BBC danas javlja kako su od tamošnje policije dobili podatak o većem broju slučajeva u kojima su sudjelovali igrači mobilne igre Pokemon Go – kao žrtve ili pak kršitelji zakona.

Otkako je ova igra sredinom srpnja postala dostupna u Velikoj Britaniji policija je s igračima imala pune ruke posla i zabilježila je ukupno 290 incidenata. Oni variraju od krađa i pljački igrača, preko prometnih prekršaja koje su počinili lovci na Pokemone zagledani u svoje mobitele, pa sve do masovnih tučnjava nadobudnih Pokemon trenera.

U policijskoj se bilježnici pronašlo i bizarnih slučajeva, poput gaženja po grobovima u potrazi za Pokemonima, opasnog hodanja po tračnicama, pokušaja dovođenja djece u kuće nepoznatih ljudi, pa čak i nuđenja seksualnih usluga vezanih uz ovu igru. Policija i izdavač igre, Niantic, ponovili su ovim povodom svoja sigurnosna upozorenja igračima.

Ukratko: igrate li Pokemon Go, pazite na okolinu, gledajte gdje hodate, ne ulazite na tuđi posjed ili u vodu, te nikako ne vozite za vrijeme igranja.

Izvor: Bug.hr