Tanji Xbox One stiže već početkom kolovoza - Bolja Cijena

Tanji Xbox One stiže već početkom kolovoza

Tanji Xbox One stiže već početkom kolovoza

Microsoft je potvrdio da će njegov novi Xbox One S u verziji s 2 TB čvrstim diskom na tržište stići već 2. kolovoza ove godine.

Preporučena cijena tanjeg i moćnijeg Xboxa One iznosi 349 USD (cijena za europsko tržište još nije definirana).

Prije kraja godine MS će izdati još jednu verziju Xboxa One S, onu s terabajtnim diskom, uz preporučenu cijenu od 299 USD.

Xbox One S prema službenim informacijama ima čak 40 posto manje gabarite od originalnog Xboxa One, a po prvi puta u povijesti Xboxa donosi ugrađeno napajanje, što znači da će zauzeti mnogo manje prostora.

Osim toga, Microsoft navodi kako je jedan od tri USB utora premješten na prednju stranu konzole, gdje mu se pridružio novi IR blaster koji omogućuje dodatnu povezivost. Novi Xbox One S prva je MS-ova konzola koja može reproducirati multimediju s Blu-ray diskova, te prva konzola koja omogućuje streamanje 4K sadržaja uz HDR podršku.

Podrška za HDR znači i da će sve nadolazeće igre izgledati bolje, zahvaljujući boljem kontrastu i većoj dubini boja. S Xboxom One S isporučuje se novi Xbox Wireless kontroler s perforiranim gripovima, boljim bežičnim modulom i podrškom za Bluetooth, zbog čega će ga biti lakše povezati s uređajima temeljenim na Windowsima 10.

Izvor: Playcom.hr