Recenzija: Philips 40PFT6550 Full HD Android TV - Bolja Cijena

Recenzija: Philips 40PFT6550 Full HD Android TV

Recenzija: Philips 40PFT6550 Full HD Android TV

Donosimo test Philipsovog Full HD televizora serije 6, 102 cm velikog 40PFT6550 modela. Modeli linije 6550 su još dostupni u veličinama od 127 (50″) i 140 cm (55″). Među glavnim karakteristikama nalaze se trostrani Ambilight, Perfect Pixel HD procesor, 800 Hz Perfect Motion Rate (PMR), Android 5.0 operativni sustav, dvojezgreni (dual core) procesor i ugrađeni DVB-T2/C prijamnici. Televizor također podržava aktivni 3D prikaz, premda se u pakovanju ne nalaze 3D naočale.Specifikacije

ProizvođačPhilips
Model40PFT6550
Tehnologija prikazaVA 8-bitni LCD panel s direktno postavljenim pozadinskim osvjetljenjem (direct LED)
Geometrija zaslonaravni zaslon
Veličina ekrana40 inča / 102 cm
Energetska klasaA+ (36 W, 57 kWh/godišnje)
3Dda, aktivni 3D (bez 3D naočala u ambalaži)
Osvježavanje zaslona120 Hz panel -> 800 Hz PMR (Perfect Motion Rate)
Lokalno zatamnjenjeDa
RezolucijaFull HD, 1920 x 1080 piksela (svaki piksel se sastoji od 3 podpiksela)
Broj HDMI priključaka4
Toslink (digitalni optički audio izlaz)Da
USB sučeljeDa (ukupno 3 priključka, 1x USB 3.0)
Ethernet/mrežni priključakDa
Wi-FiDa
PCMCIA/Common Interface utorDa
Utor za memorijske karticeNe
Izlaz za slušalice (3.5 mm)Da
Digitalni prijamDVB-T2/C
MPEG-4 AVC h.264 / HEVC podrškaDa/Da/Da (prema specifikaciji)
Operativni sustavAndroid 5 OS
Ugrađena memorija8 GB
CPUdvojezgreni (Dual Core)
Zemlja porijekla:Poljska
Okvirna MP cijena:oko 4.499,00 kn (06.02.2016.)

 

Philips je za PFT6550 model odabrao srebrni dizajn tankog metalnog okvira i postolja oblika jednakokračnog trapeza. Detalj koji se ističe je proizvođačev logotip na izdvojenom nosaču izrađenom iz prozirne plastike, a koja ima i LED pozadinsko osvjetljenje koje korisnik može po želji upaliti ili ugasiti dok televizor radi. Statusna LE dioda nalazi se u prostoru između okvira i spomenutog profila s logotipom, a koja svijetli crvenom bojom dok je televizor u stanju pripravnosti, odnosno titra dok prima naredbe preko daljinskog upravljača.Spomenuto postolje ima funkciju rotacije koja se proteklih godina počela sve rjeđe implementirati. Jedan od razloga su novi tipovi postolja koje je tržište prihvatilo, a proizvođači implementirali u modele svih cjenovnih kategorija. Kako PFT6550 koristi VA panel uskog kuta gledanja, mogućnost jednostavne rotacije zaslona pruža korisniku da taj kompromis djelomično izbjegne.
Pogled s bočne strane otkriva nešto veću dubinu televizora za koju je zaslužno direktno LED pozadinsko osvjetljenje iza zaslona. Čitava poleđina je izražena iz bijele plastike. Ipak, ono što će svatko najprije uočiti jesu LE diode postavljene u linije s tri strane televizora – radi se o tzv. trostrano implementiranom Ambilight sustavu. Ambilight je Philipsova patentirana tehnologija osvjetljenja zida iza televizora prema bojama koje se prikazuju na ekranu. Ambilight osim o sadržaju na ekranu osvjetljenje može sinkronizirati sa zvukom, a postoje i mnoge dodatne opcije za razne upečatljive efekte. Integracija s Philipsovim Hue LED žaruljama je također moguća.
Televizor je moguće montirati i na zid, na 200 x 200 VESA nosač. Vezica za kabele je također implementirana.Među priključcima nalazimo 4 HDMI-ja, 3 USB-a, Ethernet, antenski i kabelski ulaz, komponentni ulaz i stereo RCA ulaz, SCART, izlaz za slušalice, digitalni optički audio izlaz i Common interface sučelje. Zanimljivo da sva četiri HDMI priključka podržavaju ARC tehnologiju povratnog audio kanala – obično je samo jedan HDMI predviđen za navedenu funkciju.Philips 40PFT6550 www.boljacijena.com
Sviđa nam se što su dva HDMI priključka s pogledom prema podlozi, što olakšava spajanje kvalitetnijih HDMI kabela (nema potrebe za savijanjem i dodatnim opterećivanjem HDMI priključka kao kod bočno postavljenih konektora).
Philips uz televizor prilaže daljinski upravljač bijele boje s QWERTY tipkovnicom na njegovoj poleđini. Upravljač kombinira mat i glossy površine, kao i skošenja pri vrhu i dnu za atraktivniji izgled. S prednje strane nalazimo uz navigaciju, numeričku tipkovnicu i tipke za upravljanje nad reprodukcijom i niz dodatnih funkcija, među kojima se ističe Netflix tipka koja uz tipku za paljenje/gašenje jedina može upaliti televizor i direktno pokrenuti spomenutu aplikaciju. Isti slučaj smo susreli i kod Panasonicovog CX750E televizora.
Philips 40PFT6550 www.boljacijena.com
Više o Philips 40PFT6550 pročitajte na: hdtelevizija.com