Pokémon Go u prva dva tjedna prihodovao 35 milijuna USD - Bolja Cijena

Pokémon Go u prva dva tjedna prihodovao 35 milijuna USD

Pokémon Go u prva dva tjedna prihodovao 35 milijuna USD

Zaluđenost korisnika novom Pokémon Go igrom je više nego poznata, na svakom koraku se mogu sresti ljudi koji bauljaju uokolo tražeći Pokémone pomoću mobitela.

U kojoj su mjeri korisnici zaluđeni novootkivenom ljubavi prema Pokémonima najbolje dočarava izvještaj tvrtke Sensor Tower. Naime, u izvještaju stoji kako je Pokémon Go aplikacija do sada preuzeta više od 30 milijuna puta te kako je do sada prihodovala više od 35 milijuna USD.

Kad uzmemo u obzir kako igra nije dostupna u cijelom svijetu (oko 30-tak zemalja) te kako je na tržištu tek dva tjedna ostvareni prihod je više nego impresivan.

Jedan drugi izvještaj navodi kako na Pokémone najviše novaca troše – Amerikanci i to oko 1,6 milijuna USD na dnevnoj bazi. I navedeni iznos se odnosi samo na korisnike iPhonea.

Prema pisanju techcruncha Pokémon Go je 20. srpnja trebao postati službeno dostupan u Japanu, matičnoj zemlji gdje su Pokémoni izvorno i zamišljeni. No, u zadnji tren je sve odgođeno nakon što je u javnost pocurio email s terminom lansiranja igre koji je (očekivano) izazvao sveopće oduševljenje.

Navodni razlog odgode je strah od zagušenja, a možda i pada servera koji pogone igru zbog prevelike zainteresiranosti.

Novi termin koji se neslužbeno spominje je 21. srpnja.

U Japanu će igra dobiti i prvog službenog sponzora, McDonald's koji će svojih 3.000 prodajnih mjesta diljem zemlje pretvoriti u "dvorane" u kojima će se moći održavati borbe Pokémon majstora.

Izvor: Playcom.hr