Nikon D500 - Bolja Cijena

Nikon D500

Nikon D500

Nikon D500 stvoren je kao odgovor na promjenjivi vizualni ukus potrošača i sofisticiranije vizualne potrebe zaljubljenika u fotografiju. Usto, on je i odgovor na rastuću potrebu za stalnom spojivošću fotoaparata i drugih osobnih uređaja.

U tu svrhu, Nikon D500 ima jedan od najnaprednijih AF sustava među fotoaparatima zaljubljenika u fotografiju; on uvodi mogućnost snimanja 4K UHD videozapisa u paletu Nikon DX proizvoda i povrh toga je prvi Nikon fotoaparat sa neprekidnom spojivošću koji podržava trenutno dijeljenje uz SnapBridge.

„Ovo je novi svijet vizualne ekonomičnosti u kojem se povezujemo putem slika. Sukladno tome, naši poklonici su sve oštroumniji i zahtijevaju više od fotoaparata. Uveli smo inovacije tako što smo snagu FX formata upakirali u model D500 kako bismo zadovoljili zahtjeve naših potrošača i profesionalnih fotografa za vrhunskom tehnologijom snimanja”, izjavio je Tadashi Nakayama, potpredsjednik korporacije Nikon, upravitelj marketinškog odsjeka, Imaging Business Unit.

D500 je prvi fotoaparat u Nikonovom asortimanu koji integrira neprekidnu bežičnu spojivost s pametnim uređajima putem tehnologije Bluetooth Low Energy. Ova posljednja inovacija tvrtke Nikon omogućuje neprekidni i trenutni prijenos slika s fotoaparata na pametni uređaj neposredno nakon snimanja u stvarnom vremenu te tako fotografiranje pretvara u društveni, zajednički doživljaj. To se postiže automatski, bez potrebe za aktiviranjem prijenosa slika s fotoaparata, pri čemu je i potrošnja energije niska za oba uređaja korisnika u pokretu.

Glavne značajke fotoaparata:

  • Napredni AF sa 153 točke omogućuje vrhunsko hvatanje objekta u različitim situacijama.
  • Brzo kontinuirano snimanje do 200 snimaka pri približno 10 fps (14-bitni RAW snimci bez kompresije)
  • Jedinstvene prednosti kompaktnog DX sustava – dodatna fleksibilnost pri telefotografskom snimanju
  • 4K UHD video, pogodan za profesionalnu produkciju
  • Novi mehanizam za obradu slike EXPEED 5 postiže maksimalnu ISO osjetljivost od 51.200, uz mogućnost proširenja do Hi 5 (ekvivalent ISO osjetljivosti od 1.640.000)
  • Zakretni monitor visoke razlučivosti veličine 8 cm (3,2 inča) i osjetljiv na dodir omogućuje ugodnije fotografiranje, kako profesionalcima, tako i naprednim amaterima
  • SnapBridge povezuje D500 s pametnim uređajima putem tehnologije Bluetooth Low Energy
  • Bežični prijenosnik WT-7/A/B/C (dodatno) omogućuje ožičenu/bežičnu LAN komunikaciju velike brzine
Više na: nikon.hr