LG premium televizori u 2018. - Bolja Cijena

LG premium televizori u 2018.

LG premium televizori u 2018.

LG Electronics (LG) predstavio je svoju liniju televizora za 2018. godinu koju čine novi i inovativni OLED i SUPER UHD modeli. LG je predstavio nove televizore koji koriste LG-evu tehnologiju umjetne inteligencije (AI) ThinQ® te napredni α (Alpha) procesor koji će dodatno učvrstiti vodeću poziciju LG-a na globalnom tržištu premium televizora, na kojem se očekuje porast prodanih OLED TV-a na 2,5 milijuna jedinica s 1,6 milijuna u 2017. godini.

Deset je novih OLED televizora za 2018. s mogućnostima umjetne inteligencije (AI) – W8, G8, E8, C8 i B8 s različitim kombinacijama veličine zaslona od 55 do 77 inča. Svaki model karakterizira jedinstveno dizajnersko rješenje: Picture-on- Wall (model 77/65 W8), One Glass Screen (model 65 G8), Picture-on- Glass (model 65/55 E8) i Cinema Screen (model 77/65/55 C8 te 65/55 B8). Tu je i devet SUPER UHD televizora (modeli SK95, SK85 i SK80) s AI mogućnostima, dostupnih sa zaslonima koji variraju od 49 do 75 inča.

LG premium televizori u 2018.

Zahvaljujući LG-evom inteligentnom α (Alpha) 9 procesoru, doživjet ćete poboljšani prikaz slike i preciznije boje iz gotovo bilo kojeg kuta gledanja, uz savršenu razinu crne boje i Dolby Atmos zvuk.

Zahvaljujući naprednim mogućnostima mapiranja, procesor poboljšava performanse boja i čini ih mnogo vjernijima izvornom sadržaju. α (Alfa) 9 osmišljen je kako bi podržao visoku brzinu prikaza (HFR) od 120 sličica po sekundi te kako bi omogućio neometan i jasan prikaz slika u pokretu. S takvom tehnologijom, LG-evi ovogodišnji OLED televizori mogu prikazati bilo koji sadržaj u najvišoj kvaliteti.

LG-eva linija UHD televizora koristi snažan α (Alpha) 7 procesor koji se pronalazi i u OLED seriji B8. Kombinirajući tehnologiju Nano Cell i pozadinsko osvjetljenje FALD, LG-evi SUPER UHD televizori s mogućnostima umjetne inteligencije donose najnapredniju kvalitetu slike kod LCD-a s dubljom crnom, poboljšanim prikazom detalja slike i boja iz najširih kutova gledanja. Novi SUPER UHD televizori, kao i OLED-i podržavaju Dolby Atmos za uranjajuće audiovizualno iskustvo.

LG premium televizori u 2018.

Zbog ugrađenih funkcionalnosti umjetne inteligencije, korisnici LG-evih televizora mogu govoriti izravno u daljinski upravljač kako bi uživali u praktičnim značajkama najnovije tehnologije glasovnog asistenta. Za to se koristi Natural Language Processing (NLP) koji je zaslužan za inteligentno upravljanje i povezivanje koji se aktiviraju glasom, a temelje na LG-evoj platformi za duboko učenje Deep ThinQ®. LG-evi ThinQ® AI televizori podržavaju usluge temeljene na elektroničkom programskom vodiču (EPG) za pružanje informacija u
stvarnom vremenu i pronalasku kanala koji nude željeni sadržaj. Gledatelji mogu reći „traži glazbu iz ovog filma“ ili „isključi TV nakon što emisija završi“ i to bez ponavljanja naziva emisije ili specificiranje vremena.

NLP (Natural Language Processing) će biti dostupan u 14 zemalja: Australiji, Brazilu, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Koreji, Meksiku, Poljskoj, Rusiji, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, SAD-u i Turskoj. Korisnici iz drugih država će ugrađeni NLP moći koristiti odabirom jednog od deset glavnih jezika u postavkama (engleski, francuski, njemački, španjolski, talijanski, brazilski portugalski, poljski, korejski, ruski i turski). 

LG premium televizori u 2018.

LG-evi ovogodišnji OLED i SUPER UHD televizori donose značajku Cinema HDR koja pruža istinsko iskustvo kina, ali u vlastitom domu. Uz to, svi modeli podržavaju i Advanced HDR by Technicolor, pa tako LG-evi televizori imaju podršku za sve glavne HDR formate: Dolby Vision, HDR10 i HLG (Hybrid Log-Gamma). HDR slike dinamički se obrađuju kadar po kadar, koristeći LG-ev vlastiti algoritam, Enhanced Dynamic Tone mapping.

„Naša vrhunska linija OLED i SUPER UHD televizora za 2018. pokazuje najveći napredak u TV tehnologiji“, izjavio je Brian Kwon, predsjednik kompanije LG Home Entertainment. „LG je i dalje predvodnik u globalnoj industriji displeja te korisnicima nudi najbolje iskustvo gledanja uz tehnologije kao što su ThinQ® AI i te korištenjem naprednih procesora.“

LG premium televizori u 2018.
LG premium televizori u 2018.
LG premium televizori u 2018.