iPhone-ova Daisy pomaže u recikliranju - Bolja Cijena

iPhone-ova Daisy pomaže u recikliranju

iPhone-ova Daisy pomaže u recikliranju

Kao dio svojih trajnih napora usmjerenih prema što učinkovitijem recikliranju, Apple je predstavio Daisy, robot koji može učinkovitije rastaviti iPhone i tako omogućiti veću iskoristivost starih dijelova. Apple GiveBack program i robot Daisy iskaz su Apple-ove predanosti stvaranju zdravije planete kroz inovacije. Daisy tako predstavlja korak bliže Apple-ovu cilju da se u proizvodnji koristi samo recikliranim ili obnovljivim materijalima.

Appleov najnoviji robot za demontažu, Daisy, najučinkovitiji je način izdvajanja ponovno iskoristivih materijala kojeg je ova tvrtka ikada imala. Izrađen kroz godine istraživanja i razvoja, Daisy uključuje revolucionarnu tehnologiju koja se temelji na Apple-ovim saznanjima iz korištenja Liama, prvog Apple-ovog robot za demontažu, kojeg su predstavili 2016. godine. Daisy je napravljen od nekih Liamovih dijelova i može rastaviti devet inačica iPhonea te razvrstati njihove komponente za recikliranje. Daisy može rastaviti do 200 uređaja iPhonea na sat, izdvojiti i sortirati njihove vrijedne komponenate. Na takav način mogu se izdvojiti i ponovno upotrijebiti materijali koji tradicionalnim recikliranjem ne bi mogli, a Daisy čuva i njihovu kvalitetu, tvrde u Apple-u.

Svemu ovom prethodila je objava da su Apple-ovi globalni objekti sada pogonjeni sa 100% čiste energije. Ovo dostignuće obuhvaća maloprodajne prodavaonice, urede, podatkovne centre i lokacije u 43 zemlje - uključujući Kinu, Indiju, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Države. Tvrtka je također najavila kako se devet njihovih proizvodnih partnera obavezalo u potpunosti napajati svoju proizvodnju čistom energijom. Time se ukupan broj njihovih dobavljača koji su preuzeli tu obvezu popeo na 23.