Android N će nativno podrzavati 3D Touch zaslone - Bolja Cijena

Android N će nativno podrzavati 3D Touch zaslone

Android N će nativno podrzavati 3D Touch zaslone

Android M se brzinom kljasta puža širi Android mrežom uređaja, a Android 7.0 N je već pred vratima. S obzirom da je druga beta inačica Androida An jučer puštena u opticaj developeri užurbano istražuju što novo on donosi. Neki zapisi ukazuju na nativnu podršku za 3D Touch zaslone.

Da se odmah razumijemo, podrška za detekciju jačine pritiska na zaslone se na Androidima definitivno neće zvati 3D Touch jer to je Appleovo. Kako će se zvati nije ni važno, važno je ono što omogućuje.

Vidjeli smo, barem onako na daljinu, kako je Huawei sličnu tehnologiju integrirao u zaslon posebne verzije Huawei Mate S modela, a uskoro bi takvih uređaja moglo biti i više.

Naime u popratnoj dokumentaciji Androida N Developer Preview 2 nalaze se reference koje upućuju na nativnu podršku za raspoznavanje jačine pritiska na zaslon. To bi pak omogućilo postavljanje posebnih prečaca na početne zaslone i olakšalo interakciju, valjda nešto slično kako to rade vlasnici iPhonea 6s i 6s Plus. To pak upućuje na to da će sljedeći Nexus iz Googlea imati odgovarajući zaslon, koji će takve poteze moći i iskoristiti.

Izvor: Playcom.hr