Alibaba širi broj svojih podatkovnih centara
Novosti

Alibaba širi broj svojih podatkovnih centara

Objavljeno 23 studenoga 2016 u 12:14 / Nema komentara

Poznata kineska internetska trgovina Alibaba odlučila je dodatno proširiti svoju mrežu podatkovnih centara izvan matične Kine.

Ukupno će biti otvorena četiri nova podatkovna centra čiji je krajnji cilj bolja konkurentnost na području cloud usluga u odnosu na postojeće vodeće predstavnike na tom tržištu kao što su Amazon i Microsoft.

Alibabina podružnica za cloud usluge Aliyun u službenom je priopćenju objavila kako je novi podatkovni centar, koji je smješten u Dubaiju, započeo s radom, a do kraja godine započet će s radom i podatkovni centri u Japanu (u suradnji s tamošnjim konzorcijem SoftBank), Njemačkoj (u Frankfurtu) i Australiji.

Na taj način Aliyun će biti prisutan na ukupno 14 lokacija u cijelom svijetu, a broj njihovih korisnika trenutačno iznosi više od 2,3 milijuna.

Odgovori

Slažem se
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Detalje o upotrebi si možete pročitati ovdje. Ako želite normalno upotrebljavati web stranicu, molimo da omogućite kolačiće.