U Britaniji više stotina incidenata vezanih uz Pokemon Go
Novosti

U Britaniji više stotina incidenata vezanih uz Pokemon Go

Objavljeno 31 kolovoza 2016 u 11:06 / Nema komentara

Britanski BBC danas javlja kako su od tamošnje policije dobili podatak o većem broju slučajeva u kojima su sudjelovali igrači mobilne igre Pokemon Go – kao žrtve ili pak kršitelji zakona. Otkako je ova igra sredinom srpnja postala dostupna u Velikoj Britaniji policija je s igračima imala pune ruke posla i zabilježila je ukupno 290 incidenata. Oni variraju od krađa i pljački igrača, preko prometnih prekršaja koje su počinili lovci na Pokemone zagledani u svoje mobitele, pa sve do masovnih tučnjava nadobudnih Pokemon trenera.

U policijskoj se bilježnici pronašlo i bizarnih slučajeva, poput gaženja po grobovima u potrazi za Pokemonima, opasnog hodanja po tračnicama, pokušaja dovođenja djece u kuće nepoznatih ljudi, pa čak i nuđenja seksualnih usluga vezanih uz ovu igru.

Policija i izdavač igre, Niantic, ponovili su ovim povodom svoja sigurnosna upozorenja igračima. Ukratko: igrate li Pokemon Go, pazite na okolinu, gledajte gdje hodate, ne ulazite na tuđi posjed ili u vodu, te nikako ne vozite za vrijeme igranja.

Izvor: Bug.hr

Odgovori

Slažem se
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies). Detalje o upotrebi si možete pročitati ovdje. Ako želite normalno upotrebljavati web stranicu, molimo da omogućite kolačiće.